Ingrijirea materialelor

Ingrijirea materialelor Ambient Lounge

Fotoliile Ambient Lounge sunt in mod normal mult mai usor de ingrijit decat canapelele traditionale deoarece se poate goli husa, materialul putand fi spalat manual sau la masina de spalat. Se recomanda spalare usoara la masina de spalat (fara programul de stoarcere) sau spalare de mana.

In cazul canapelelor traditionale, husa exterioara este aproape imposibil sa fie scoasa si curatata, asa ca este necesara doar curatarea petelor in anumite zone. Nu este cazul fotoliilor Ambient Lounge! Unele fotolii pe baza de granule, din seriile vechi care nu aveau neaparat o forma aveau chiar si o captuseala la interior. Acesata facea ca golitul fotoliului sa se faca extrem de greu si nu permitea granulelor sa ajunga in toate colturile materialului astfel devenind usor neconfortabil.

Pentru articolele pe baza de granule din lumea moderna ar fi foarte greu sa se pastreze aceasta captuseala din motivele enumerate mai sus. Inventia sistemului Funnelweb de trensfer al granulelor a permis ca aceasta problema sa fie depasita. Inventia are un set de fremoare care permit transferul rapid al granulelor atat pentru umplere cat si pentru golire. Poti vedea exact cum functioneaza acest sistem facand click aici.

O husa Ambient Lounge se poate scoate indiferent de material si poate fi spalata la masina de spalat sau manual, in ambele cazuri cu apa rece. Inainte de spalare trebuie sa scoti granulele; pentru siguranta, fermoarul husei va trebui inchis. Fotoliile din pielea ecologica nu pot fi spalate in masina de spalat si nici nu va fi nevoie sa golesti granulele. Acestea pot fi sterse cu o laveta. In cazul petelor pe fotoliile din material textil poti folosi local apa calda si detergent usor pentru indepartarea petelor. Prin detergent usor se poate intelege sapunul lichid. Nu folosi materiale abrazive pentru ca ar putea dauna materialului.

Nu scufundati niciodata fotoliile in apa (chiar daca materialul cumparat este cel impermeabil); desi materialul de umplutura este cunoscut ca fiind flotant nu recomandam a se folosi in apa.

Pentru articolele de exterior foloseste o perie si apa cu detergent usor pentru a curata zonele murdare. Foloseste miscari circulare cu peria pe zonele murdare apoi sterge cu o laveta uscata si curata. Daca detergentul usor nu este capabil sa scoata petele de pe fotolii poti utiliza local si substante folosite la curatarea tapiseriilor auto.

Nu curata chimic materialul. Nu stoarce materialul la masina de spalat.

Alte informatii utile despre cum sa ingrijesti mobilierul Ambient Lounge:

1. Aseaza-l tot timpul pe la suprafata plana cum ar fi podeaua din casa sau un covor. Nu este indicat sa asezi fotoliul direct pe o suprafata dura, abraziva cum ar fi betonul.

2. Ai grija ca animalul tau de casa sa nu se apropie prea mult (cu exceptia pernelor speciale). Acestea au tendinta de a musca din material astfel in va penetra si ii va strica integritatea.

3. Desi toate produsele Ambient Lounge au cusaturi extrem de rezistente recomandam a nu se sari pe fotolii deoarece materialul sau cusaturile pot ceda si se vor imprastia granulele de umplutura.

4. Incearca sa eviti pe cat posibil sa te asezi pe fotolii cu haine ce au materiale cu colturi ascutite; astfel in va penetra si ii va strica integritatea.

5. Ai grija ca tot timpul sa ai scoasa cheita de siguranta a fermoarului. Granulele pot si foarte periculoase daca sunt inghitite si fermoarlee cu siguranta opferite de Ambient Lounge fac ca acest produs sa fie sigur pentru copii mici sau chiar impotriva deschiderii accidentale.